Even voorstellen, de nieuwe penningmeester(s) van FTC CC’75 - CC75 (2024)

Gepost op 22 juni 2023 door: Rob

Met de aflopende termijn van Maarten Hogt als penningmeester in zicht was het bestuur al een tijdje op zoek naar een nieuwe penningmeester voor onze club.
In Februari dit jaar was daar die laatste noodkreet of er íemand die functie wilde vervullen en daar werd gelukkig gehoor aan gegeven. Op de ALV in Maart was de presentatie van niet één, maar zelfs twee penningmeesters! Een solo functie als penningmeester zagen ze beiden niet zitten en dus werd er een constructie bedacht waarin de taken goed verdeeld kunnen worden. Hoogste tijd om deze twee heren en hun bijzondere constructie van het penningmeesterschap aan jullie voor te stellen.

Herbert Haselhorst

Tot Oktober vorig jaar is hij 12 jaar lang de penningmeester van VV Hellendoorn geweest.
Hij voetbalde daar actief tot zijn 32e en is toen gestopt om op de mountainbike of wielrenner te stappen. Maar hij blijft wel betrokken bij het voetballen, vooral omdat de kinderen er ook spelen.
En zo is hij al zo’n 40 jaar lid van VV Hellendoorn.

Sinds een jaar of 4 ben ik wat actiever gaan fietsen. Ik heb een zittend beroep, word ook een jaartje ouder en ik wil toch een beetje in conditie blijven” verteld hij lachend.

In die afgelopen jaren ooit wel lid geweest van CC en me ook weer afgemeld en ik ben nu net weer ongeveer een jaar lid van de club.

Zijn broer Hans is onze voorzitter en zo zijn de lijntjes kort. Dus toen er vraag was om een nieuwe penningmeester werd hij door zijn broer gevraagd of dat wat voor hem was.
De afweging werd gemaakt en onder voorwaarden besloot hij de taak op zich te nemen.

Ik vind dat een club zonder vrijwilligers eigenlijk geen club is. Iedereen draagt zijn steentje bij in meer of mindere mate en dat is goed. Het belangrijkste is dat je de dingen doet die je leuk vind en ik vind financiën leuk. Daarom besloot ik dat dat mijn bijdrage aan de club moest worden.

Herbert heeft een administratieve achtergrond. Hij is al 15 jaar Business Controller bij Woningcorporatie Domijn in Enschede en mede door het penningmeesterschap bij de voetbal zijn financiën hem dus niet onbekend.

Maar de functie als Penningmeester moet wel beheersbaar blijven dus de vraag was of er een combi functie van gemaakt kon worden. Ook om het risico te kunnen spreiden als er iemand zou wegvallen en om taken te kunnen verdelen. Onze vorige penningmeester Maarten Hogt deelde de functie immers ook samen met zijn vrouw.
Op de oproep voor een nieuwe penningmeester kwamen enkele reacties binnen maar niemand wilde of kon de functie alleen doen. Uit die aanmeldingen kwam uiteindelijk Peter van Beek naar voren om de duo functie met Herbert Haselhorst te gaan vervullen.

Even voorstellen, de nieuwe penningmeester(s) van FTC CC’75 - CC75 (1)


Peter van Beek

Een jaar na zijn pensioen in 2017 werd hij lid van FTC CC75. Hij heeft altijd veel aan sport gedaan, hoofdzakelijk schaatsen met in de zomer de bijhorende fiets en looptrainingen. Na zijn 30e werd het allemaal wat minder door kinderen, studie en werk. Dat herkennen we allemaal wel.

Maar na verloop van jaren begon het weer te kriebelen en werden er hardloopschoenen aangeschaft. Van het een kwam het ander, in de loopgroep zaten fietsers en bij de fietser zaten zwemmers. Zo kwam het dat hij een paar jaar trainde voor triatlons en uiteindelijk overging op het lopen van marathons.

Ik heb de marathon van Rotterdam 5x gelopen, Amsterdam 2x, en die van Eindhoven en Westland 1x. Toen kwam de verhuizing van west naar oost in beeld en heb ik het lopen op een lager pitje moeten zetten. Het laatste indrukwekkende evenement was de RopaRun in 2005.

Even voorstellen, de nieuwe penningmeester(s) van FTC CC’75 - CC75 (2)

Peter heeft gereageerd op de oproep voor penningmeester. Hij wil de club wel graag helpen maar geen penningmeester worden.
En zo ontstond de samenwerking met Herbert.

Ik heb het penningmeesterschap van de Vereniging Kleine Groene Campings gedaan. Voor mijn campingleven heb ik verschillende financiële functies in het bedrijfsleven vervuld; als laatste financieel directeur van een verkoopdivisie Benelux bij een voedingsmiddelenbedrijf.

Vooralsnog gaat Peter zich bezig houden met de boekhouding. Wellicht dat daar later nog wat taken bij komen.
Het aanspreekpunt, de directe penningmeester dus, word Herbert. Hij zal ook zitting nemen in het bestuur.

Tot slot stellen wij aan iedereen de vraag waar de voorkeur ligt. Bij de racefiets, de mountainbike of misschien zelfs de gravelbike.

Herbert; lastig… ik wissel graag af, zomers vooral de racefiets en in de winter de mountainbike. Maar als ik écht moet kiezen dan toch de mountainbike. Da’s toch net iets uitdagender. Maar met muziek op meters maken op de wielrenner vind ik ook heerlijk! En daarnaast wil ik ook vaker met de club mee. Ik vind dat eigenlijk ook een must als je lid bent. Vrijwilligers steken er tijd in om een mooie route samen te stellen dus als je zelf tijd hebt moet je gewoon mee toch? Al was het alleen al om het club gevoel te versterken.

Peter; Zomers op de racefiets en ’s winters op de mountainbike, ik heb daarin niet echt een voorkeur.
Maandag- en donderdagmiddag rijd ik graag mee met de “liefhebbers” groep van FTC CC’75.
En als het lukt, dan neem ik een clubrit op de zaterdag mee.

Even voorstellen, de nieuwe penningmeester(s) van FTC CC’75 - CC75 (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Ms. Lucile Johns

Last Updated:

Views: 5601

Rating: 4 / 5 (61 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Ms. Lucile Johns

Birthday: 1999-11-16

Address: Suite 237 56046 Walsh Coves, West Enid, VT 46557

Phone: +59115435987187

Job: Education Supervisor

Hobby: Genealogy, Stone skipping, Skydiving, Nordic skating, Couponing, Coloring, Gardening

Introduction: My name is Ms. Lucile Johns, I am a successful, friendly, friendly, homely, adventurous, handsome, delightful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.